ضربه گیر تردمیل یک بخش مهم و کاربردی در تردمیل بشمار می رود و وظیفه اصلی آن ایجاد تعادل و جلوگیری از برگشت ضربه گام (وارد شدن فشار کمتر به کمر و زانو) می باشد.معمولا پزشکان برای افرادی که زانو درد (آرتورز) یا کمر درد (دیسک) دارند استفاده از تردمیل هایی که ضربه گیرهای مناسب را دارند پیشنهاد می کنند.
ساختار ضربه گیر تردمیل به گونه ای طراحی شده که علاوه بر جلوگیری از برگشت ضربه گام می تواند از انتقال صدا به طبقات پایین تر جلوگیری نماید و این موضوع برای افرادی که ساکن آپارتمان هستند از اهمیت زیادی برخوردار است،لذا دقت به ضربه گیر تردمیل در هنگام خرید امری ضروری است.در ادامه به بررسی نقش و انواع ضربه گیر تردمیل خواهیم پرداخت.
انواع ضربه گیر تردمیل :
ضربه گیر SDS :
ضربه گیر sds بهترین نوع ضربه گیر بوده و از جنس لاستیکی می باشد.اصولاً این ضربه گیر به شکل حلقه هایی فشرده شده در میان تسمه ی تردمیل و بدنه ی آن قرار گرفته می شود و همچنین وظیفه ی جلوگیری از فشار به مفصل زانو و کمر کاربر را بر عهده دارد.
ضربه گیر Spring :
یکی دیگر از ضربه گیرهایی که در تردمیل ها وجود دارد، ضربه گیر معروف spring می باشد.این ضربه گیر از جنس فنری تهیه شده و از آسیب رسیدن به مفاصل زانو و ستون فقرات پیشگیری می کند.
ضربه گیر ASA :
ضربه گیر ASA است که جنس آن ترکیبی از لاستیک و فنر می باشد و به گونه ای طراحی و تولید شده اند که امکان تنظیم کردن آن برای هر وزنی و همچنین تغییر دادن میزان ضربه گیری آن برای کاربر وجود داشته و به همین علت نیز بیشترین کاربرد را دارد.
ضربه گیر کف :
ضربه گیر کف در قسمت زیرین بدنه و پایه ها قرار دارد که از انتقال سر و صدا به طبقات پایین جلوگیری می کند.خرید تردمیل دارای این ضربه گیر، گزینه ی مناسبی برای افرادی می باشد که قصد استفاده از تردمیل در آپارتمان را دارند؛ زیرا از ایجاد مزاحمت برای طبقات پایین جلوگیری می کند.
ضربه گیر Anti-Shock :
ضربه گیر Anti-Shock، به تسمه تردمیل حالتی ارتجاعی داده و مانع از انتقال صدا می شود.
ضربه گیر Rubber Spring Shock :
ضربه گیر Rubber Spring Shock صفحه را ارتجاعی نموده و مانع آسیب به کمر و زانوها میگردد.اصولا ضربه گیر SDS بر روی تمامی تردمیل ها وجود دارد.در زمان خرید تردمیل اگر حتی یکی از این ضربه گیرها بر روی دستگاه تعبیه شده باشد کارایی لازم را خواهد داشت، اما گزینه مناسب برای خانه های آپارتمانی تردمیلی است که ضربه گیر Anti-Shock در آن تعبیه شده و مانع از انتقال صدا می شود.
سوالات متداول
1- کدام یک از ضربه گیرها ضروری تر هستند و آیا نیاز هست دستگاه تمام این ضربه گیرها را داشته باشد؟
پاسخ :
ضربه گیرهای مختلف وظیفه ایجاد تعادل و جلوگیری از برگشت ضربه گام به زانو و مفاصل پا و کمر را دارند که بستگی به مدل تردمیل متفاوت می باشد.کارکرد اصلی همه این ضربه گیرها جلوگیری از آسیب زانو و کمر هست و نیازی به داشتن تمام مدل های ضربه گیر در یک دستگاه نیست.
2- ضربه گير SDS و ASA چه تفاوتی با هم دارند؟
پاسخ :
ضربه گیر های SDS به عنوان ضربه گیر استاندارد برای جلوگیری از ایجاد فشار و ضربه به زانو و کمر در تردمیل تعبیه می شود و از آسیب دیدگی مفاصل پا و کمر جلوگیری می کند.ضربه گیر ASA ضربه گیری هست که قابلیت تنظیم دارد به این صورت که می توانید بین پایین ترین درجه و بالاترین درجه صفحه رو تنظیم کنید.
3- آيا می شود خودمان ضربه گير روي تردميل نصب كنیم؟
پاسخ :
خیر امکان نصب جدا نیست.
تجربه ثابت کرده است راه رفتن بر روی تردمیل از هر نوع ورزشی راحت تر و البته ایمن تر است ولی نحوه استفاده از آن نیز مهم است.اگر مشکلات کمر و یا درد زانو دارید از تردمیل هایی استفاده کنید که دارای ضربه گیرهای نرم هستند.عمدتآ ضربه گیرها میان تخته تسمه و اسکلت فلزی زیرین تردمیل قرار دارند که موجب می شوند تخته و تسمه تردمیل حالت انعطاف پذیر داشته باشد.برخی اوقات این ضربه گیر ها قابل مشاهده نیستند ولی در تردمیل وجود دارند.
جهت مشاوره برای خرید تردمیل دست دوم با شماره 09156002147 تماس بگیرید
سلام برای تردمیل چه کفشی خوبه
سلام لطفا مقاله کفش مناسب تردمیل را مطالعه کنید
سلام تردمیل های شما ضربه گیر دارن؟
نحوه روغن کاری تردمیل رو میشه بگید بی زحمت
سلام خانم بله تردمیل های پرشین اسپرت همشون ضربه گیر دارن
برای مشاهده ویدئو نحوه روغن کاری تردمیل کلیک کنید.